Горещи новини

Русия отново удари незаконните въоръжени групировки в Сирия

-11:07-Razloginfo.com

На 11 ноември руските въздушно-космически сили (ВКС) са нанесли въздушни удари в провинция Идлиб срещу цели на незаконни въоръжени групировки, участващи в обстрела на позиции на сирийските правителствени войски. Унищожени са подземните убежища и тренировъчните лагери на терористичната групировка „Джабхат ан Нусра“ (забранена в Руската федерация).Това съобщи в неделя контраадмирал Вадим Кулит, заместник-ръководител на Руския център за помирение на воюващите страни (ЦПВС) в Сирия, цитиран от ТАСС.

„На 11 ноември руските ВКС нанесоха въздушни удари в провинция Идлиб по цели на незаконни въоръжени групировки, участващи в обстрела на позициите на сирийските правителствени войски. Бяха унищожени подземни убежища и тренировъчни лагери на терористичната групировка Джабхат ан Нусра. 34 бойци бяха убити и над 60 бяха ранени“, каза той.

Кулит също така отбеляза, че през последните 24 часа в зоната за деескалация на Идлиб са регистрирани седем атаки срещу позиции на сирийските правителствени войски от терористичните групировки Джабхат ан Нусра и Ислямската партия на Туркестан. В провинция Алепо две атаки, в провинция Идлиб – три обстрела, в провинция Латакия – два обстрела.

Припомняме, че това се случва за пореден път през последните месеци.

Москва не пропуска и да критикува действията на Запада в Сирия.

Източник: cross.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!