Горещи новини

Русия към Украйна: Не бързайте да изхвърляте учебниците по руски

| 17:29

Председателят на Държавната дума на Руската федерация Вячеслав Володин призова украинците да не бързат да изхвърлят учебниците по руски език, за да не се налага да ги търсят отново. Той говори по тази тема в личния си канал в Telegram, предаде Лента.ру.„В Одеска област бяха иззети учебници по руски език и литература, а всички руски писатели бяха премахнати от образователната програма. В Николаевска област забраниха руския език в училищата. Жителите на Украйна не трябва да бързат да изхвърлят учебниците по руски език“, каза той. Според Володин е необходимо украинските служители да бъдат държани отговорни за нарушаване на правата на гражданите, които искат да говорят и изучават родния си език.

На 24 февруари Русия започна война срещу Украйна, която нарича „специална военна операция“. Русия твърди, че през последните години украинските власти са упражнявали репресии над рускоговорящото население в страната. Киев отхвърля тези обвинения като неоснователни.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!