Горещи новини

Русия и Китай ще строят международна станция на Луната

-17:20-Razloginfo.com

Русия и Китай ще започнат изграждането на международна научна станция на Луната през 2026 г. и ще я завършат до 2035 година, потвърди в сряда Китайското национално космическо управление (CNSA).

Екипите ще извършат необходимите технологични договорености и ще транспортират товари между 2026 и 2030 г., след което ще се включат в инфраструктурни работи по изграждане на лунната станция.

Междувременно те ще стартират шест съвместни мисии, които ще наблюдават околната среда и ще предоставят информация за подготвителната работа.Още през април CNSA и руската държавна корпорация за космически дейности „Роскосмос“ анонсираха плановете си за изграждане на Международната научна лунна станция (ISLS), като месец по-рано правителствата на Русия и Китай подписаха меморандум за разбирателство относно създаването на подобна станция на Луната.

Снощи ръководителят на НАСА Бил Нелсън говори пред Сенатската комисия по бюджетни кредити, като предупреди за предстоящото руско-китайско съобщение за съвместно сътрудничество в проекти за изследване на Луната. Нелсън отбеляза, че трябва да се следи това космическо сътрудничество.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!