Горещи новини

Русия изгони кореспондента на БНР от Москва

-17:40-Razloginfo.com

Русия нареди на главния кореспондент на БНР в Москва да предаде акредитацията си и да напусне страната, съобщава ТАСС, като се позовава на Министерството на външните работи на страната.В разпространеното съобщение се уточнява, че Москва ще обмисли връщането на българския журналист, ако властите в София вземат положително решение за акредитацията на журналиста на „Росссийская газета“ в България.

„В отговор на преследването от страна на българските власти, с участието на специални служби, на журналиста на „Российская газета“ в София Александър Гацак и последвалото лишаване от постоянната му акредитация, сме принудени да предприемем огледални мерки срещу главния кореспондент на Българското националното радио в Москва А. Григоров.

Наредено му е да предаде удостоверението си за акредитация и да напусне Русия. Водени от принципите на свободата на медиите и прагматичното взаимодействие, руската страна ще бъде готова да разгледа възможността за възобновяване на дейността на кореспондента на БНР А. Григоров в Русия, ако българското правителство вземе положително решение за акредитацията на журналиста на „Российская газета“ в София“, се казва в съобщение на ведомството, публикувано на официалната му интернет страница.

На 1 ноември Григовор бе извикан на разговор във външнополитическото ведомство в Москва – часове след информацията, че кореспондентът на „Росийская газета“ Александър Гацак е напуснал България.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!