Горещи новини

Русия: Защо САЩ продължават да купуват уран от нас?

-13:48-Razloginfo.com

Съединените щати разоряват своите европейски васали, но продължават да купуват уран и критични материали от Русия. Това каза руският външен министър Сергей Лавров по време на кръгла маса, предаде агенция ТАСС.„Вашингтон по същество съсипва своите европейски васали и позволява на своя военно-промишлен комплекс да печели пари. САЩ продължават да налагат скъпия американски втечнен природен газ на Европейския съюз, но купуват уран и критични материали от Русия“, заяви руският дипломат.

Западът се стреми да подклажда безредици в Русия и да формира общественото мнение срещу властите в страната, каза още руският външен министър Сергей Лавров.

„Въпреки че, когато става въпрос за общи дискусии за едностранни ограничения, Западът винаги се кълне, че политиката му на санкции никога не е насочена срещу цивилното население, това е лъжа. Те точно това правят. Повтарям: целта им е да подклаждат безредици и да провокират хората да въстанат срещу правителството“, посочи първият руски дипломат на кръгла маса за начините за решаване на украинския въпрос.

Западът води същата политика към много страни, подчерта той. „Въпреки това тази политика, насочена към подкопаване на руската икономика чрез санкции и нарушаване на социалната сфера на Русия, е обречена на провал“, добави Лавров.

Според външния министър Русия е демонстрирала висока степен на адаптивност към санкциите и се очаква брутният вътрешен продукт (БВП) на страната да се доближи до границата от 3% до края на годината. По думите му европейските икономики, за разлика от руската, са в упадък.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!