Горещи новини

Русия е започнала да изтегля част от силите си от границата с Украйна

| 14:59

Русия е започнала изтегля част от военните си части от районите в близост до границата с Украйна и да ги връща в поделенията им. Това съобщи ген.-майор Игор Конашенков е главен говорител на Министерството на отбраната на Руската федерация във видео обръщение, цитирано от руски медии.По оценки на НАТо Русия беше струпала около 100 000 войници по източната и северната граници с Украйна под предлог за провеждане на военни учения, включително съвместно с Беларус. Очаква се те да продължат до 20 февруари. Някои части от западните и южните области обаче вече са приключили ученията и се връщат.

„Поделения от южния и западния военен окръг, които изпълняваха задачи са започнали придвижване с железопътен и автомобилен транспорт към своите гарнизони”, заяви Конашенков. Войските на Източния военен окръг и Въздушно-десантните восйки, които участват в учението „Съюзническа решимост“, заедно с белоруските въоръжени сили, отработват отблъскване на агресия, съобщи официалният представител.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!