Горещи новини

Русия вече се готви за следващата си война

-15:44-Razloginfo.com

Две години след началото на пълномащабното нахлуване в Украйна Русия е здраво стъпила на бойна нога и вече се готви за следващия конфликт. Както съобщава Foreign Policy, цитирайки изявления на служители на естонското разузнаване, Кремъл преструктурира и разширява армията на страната в очакване на конфликт с НАТО през следващите 10 години, предаде УНИАН.Отбелязва се, че след като Владимир Путин не успя да постигне бърз успех в нахлуването в Украйна, експерти, както и американски и чуждестранни официални лица, обявиха руската армия за „хартиен тигър“.

Още новини от Украйна

Ситуацията през третата година от войната обаче изглежда все по-стабилна за Путин, пише Foreign Policy. Основният му политически съперник Алексей Навални почина; жизненоважната американска военна помощ за Украйна спря в Конгреса; и Русия постави икономиката си на военна нога, стимулирайки отбранителното производство и икономическия растеж напук на международните санкции.

Както каза Каупо Росин, генерален директор на Естонската служба за външно разузнаване, „всичко повече или по-малко върви отново по план“ за Русия. Руските военни лидери са се поучили от грешките в ранните етапи на войната и се адаптират с нехарактерна скорост. Руснаците сега решават проблемите, които възникват на бойното поле в рамките на няколко месеца.

Войната между Русия и НАТО не е неизбежна, каза Розин, който отбеляза, че може да се направи повече, за да се сдържи Москва. „Много бъдещи сценарии зависят от нашите дейности на Запад“, каза той. „Конкретната задача е да направим Украйна успешна в тази война, защото бъдещето на Европа до голяма степен зависи от изхода на тази война“, заключи шефът на естонското разузнаване.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!