Горещи новини

Румъния отмени всички COVID ограничения

-10:35-Razloginfo.com

Санитарните ограничителни мерки, наложени във връзка с пандемията от коронавирус се отменят в Румъния от 9 март. Това съобщи румънският министър на здравеопазването Александру Рафила на пресконференция днес.„Ще се окажем в нова ситуация, в която няма да има повече ограничения“, цитира думите му Agerpres. „Индивидуалната предпазливост и отговорност ще трябва да играят основна роля през следващия период“.

От сряда носенето на маска вече няма да е задължително в Румъния и ще бъдат премахнати ограниченията за достъп до магазини, ресторанти и обществени институции, както и ограниченията за работното им време. При влизане в Румъния от чужбина вече няма да се изисква „зелен сертификат“ (документ, удостоверяващ ваксинацията или преболедуване) и ще се попълва формуляр за локализиране на пътниците, за да се помогне на властите бързо да открият новопристигналите, които са имали предишен контакт със заразено лице.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!