Горещи новини

Румъния ограничава ползването на питейна вода

| 15:12

Някои местни администрации в Румъния ще наложат ограничения върху използването на питейна вода.  Това каза министърът на околната среда, водите и горите Таньош Барна.Според него кризисен щаб на правителството ще наблюдава засегнатите от суша райони и ще предприема действия в населените места, където има недостиг на питейна вода.

„Има много населени места, където питейните водоснабдителни системи са изградени за нормално потребление, без питейната вода да се използва за други цели: напояване, промишлени нужди, басейни или поливане на градини. Особено в този период трябва да сме отговорни и да се грижим за този ресурс“, посочи министърът.

Той информира още, че на вчерашното правителствено заседание е призовал стопаните да не палят земеделски земи, защото опасността от пожари е голяма.

„Това е изключително опасен период и не трябва да изпадаме в позицията на Испания, Гърция и Франция. Нашите гори са от друг тип, няма същата опасност от горски пожари на много големи площи, но трагедии могат да се случат“, предупреди Барна.

Източник: bnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!