Горещи новини

Ружди Ружди донесе сребърен медал на България на Параолимпийските игри

-17:39-Razloginfo.com

Олимпийският шампион от Рио 2016 Ружди Ружди донесе първи медал на България на Параолимпийските игри в Токио. Българинът завърши втори в тласкането на гюле с резултат 12.23м., който постигна в петия си опит.Олимпийската титла спечели Уолъс Сантос от Бразилия с нов световен рекорд от 12.63м. Бронзът отиде при Лех Столтман от Полша, който пък записа най-добрия си резултат през сезона.

Ружди Ружди е двукратен световен шампион, трикратен европейски. В Рио през 2016г. освен олимпийската титла той записа и световен рекорд, но тази година бразилецът Сантос успя да го подобри.

България продължава участието си на Параолимпиадата с участие на Християн Стоянов в бягането на 1500 м. и Фатме Исмаил в хвърлянето на копие. Стартовите на двамата ще бъдат утре съответно в 4:28 б.в. и 5:06 б.в.

На 30 август и 1 септември е последното българско участие на игрите. Милена Тодорова ще участва в спортната стрелба на 10 м. пушка на 30 август от 7:15ч. са квалификациите, а в същия ден от 9:45ч. е финалът.

Милена Тодорова ще участва и на 1 септември на 10 метра пушка от легнало положение. Пресявките са в 5:30 б.в., а финалът в 7:45 б.в.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!