Горещи новини

РСПБЗН – Разлог отново припомня основните правила за пожарна безопасност

-10:00-Razloginfo.com

Във връзка с настъпилото застудяване се повишава опасността от възникване на пожари при употреба на печки на твърдо гориво, на газ, неизправни комини и други.

От началото на месец октомври служителите на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” гр. Разлог, са погасили 14 бр. пожари, свързани с отоплителния сезон. Три от пожарите са от неизправност  в ел. Инсталация вследствие на включени ел. печки. Три пожара са от неизправни комини. Пожарите в комини без материални загуби са 8 бр. (предизвикани от непочистени сажди).В тази връзка отново се припомнят отново се припомнят основните правила за пожарна безопасност:

  1. Димоотводните тръби (кюнците) да се укрепят стабилно;
  2. Комините да се почистват от сажди;
  3. Не разпалвайте печките с леснозапалими течности (бензин, нафта и др.);
  4. Никога не изхвърляйте неизстинала пепел /сгурия/ там, където има горими отпадъци;
  5. Не оставяйте за сушене около печки и отоплителни уреди дрехи и др. горими материали;
  6. Упражнявайте постоянен надзор над децата. Никога не ги оставайте сами вкъщи при работещи отоплителни уреди! Никога не ги заключвайте! Средствата за запалване на отоплителните и нагревателните уреди – кибрити и запалки, трябва да се съхраняват на недостъпни за децата места!

 

Не забравяйте, че при пожар трябва да сигнализирате незабавно на телефон 112!

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!