Горещи новини

Рок музика разтърси Банско, за две вечери, с концерти под открито небе

| 18:11

В две вечери рок музиката завладя Банско с концерти на откритата сцена на централния площад в планинския град. Славин Славчев, рок групите „Ер огромен “ и „Стилърс “ свириха в границите на тазгодишното издание на „Пирински рок вечери „, предава Българска телеграфна агенция. Финал на музикалното събитие, което дава поръчката да се утвърди като обичаен летен фестивал в Банско, сложиха световноизвестният музикант Рони Ромеро и българската рок група „Еридан „.Стотици хора извършиха площад „Никола Вапцаров “ в границите на двудневните концерти. Рок музиката сподели, че има своето място в града, в който джаз, опера и фолклор от дълго време са на респект. Преди концерта в събота (30 юли) хедлайнерът на второто издание на „Пирински рок вечери “ Рони Ромеро, дружно с уредниците – Община Банско и „Дани Лазер Шоу „, дадоха конференция. Банско е курорт на международно равнище и нашата упоритост е да работим на международно равнище със международни рок звезди, сподели пред публицисти Дани Георгиева от „Дани Лазер Шоу „.

Тя добави, че началото на музикалното събитие, сложено през 2021 година, е провокирало огромен интерес, а задачата е всяка година да надграждат. Програмата, която плануват за идващото издание, дава обещание доста изненади, уточни Дани Георгиева. В Банско вършим един богат летен културен и състезателен календар и в него има място за всяко изкуство, което се удостоверява и от интереса на хората, сподели на конференцията кметът на планинската община Иван Кадев.

В първите часове след идването си в Банско Рони Ромеро показа, че е впечатлен от архитектурата и образа на града. За идния концерт сподели, че след години участия на огромни подиуми по целия свят, близкият контакт с публиката е това, което го зарежда. Няколко часа по-късно, дружно с музикантите от „Еридан „, Ромеро накара стотици хора от всички възрасти да пеят и танцуват едни от най-големите хитове от световната рок музика.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!