Горещи новини

Родители на протест! Срещу идеята са училищата да закупуват тестове за учениците от 5 до 12 клас

-17:52-Razloginfo.com

Родители излизат на протест пред Президентството в събота. Те настояват учениците от 5 до 12 клас да бъдат върнати в училище.Демонстрацията се организира от Гражданското обединение  „Да запазим училището като средище за децата“.

Според организаторите децата трябва да се върнат в клас присъствено, но ако училищата си закупят тестове, означава, че в момента децата не могат да се върнат. По думите им вероятно няма средства и по този начин министерството оправдава липсата на действия към момента.

От МОН преди ден обявиха, че следващите, които ще се върнат в клас са учениците от 5  до 7  и 12 клас, но не посочиха кога ще бъде доставката на тестовете за тях. От ведомството обявиха, че са получили тестове за още две седмици за най-малките ученици от 1 до 4 клас. Няколко часа по-късно беше обявено, че големите могат да се върнат в присъствена форма, ако училищата закупят тестове. Това предизвика възмущението на директори, родители и синдикати.

Против се обяви и омбудсмана.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!