Горещи новини

Родители на протест, искат децата в клас

-11:07-Razloginfo.com

Гражданското обединение „Да запазим училището като средище за децата“ организира днес протест пред сградата на Министерството на здравеопазването с искания за гаранции за присъствена учебна година.

Протестът е планиран за 18 часа.В отворено писмо до министър-председателя, президента, председателя на Народно събрание и омбудсмана на България от гражданската инициатива заявяват, че в условията на пандемия от Covid-19 системно се пренебрегват и омаловажават потребностите на децата и се жертват техните интереси.

Родители, учители, университетски преподаватели и учени призовават за спешна и съвместна реакция от съответните институции, които да гарантират присъственото обучение в училище, както и да набележат мерки за ограничаване на разпространението на Covid-19 сред учителите и учениците.

Според тях децата прекалено дълго са били затворени месеци наред пред компютрите в рамките на една и половина учебна година. Това е навредило на интелектуалното, физическото и психическото развитие на учениците.

От обединението „Да запазим училището като средище за децата“ посочват, че институциите в другите държави работят за осигуряване на присъственото обучение през новата учебна година.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!