Горещи новини

Родители и учители заедно на протест пред МС срещу тестовете за децата

-10:40-Razloginfo.com

Родители и учители излизат на протест пред Министерския съвет срещу тестването на децата като условие за присъственото им обучение. Организаторите на протеста посочват, че децата им не са опитни зайчета, че учителите не са медицински специалисти и че родителите не са лаборанти.Очаква се Министерството на образованието и науката да представи обобщените данни за това какъв процент от родителите са съгласни децата им да бъдат тествани за коронавирус.

В заповед на министрите на здравеопазването и на образованието се посочва, че учениците от 1 до 4 клас ще се тестват в училищата два пъти седмично, само ако родителите на най-малко 50 % от учениците са съгласни, а децата на тези, които не са, ще се обучават в електронна среда.

Демонстрации на родители имаше вчера в Бургас и Раковски. Близо 500 училищни директори поискаха тестването на учениците да се прави от родителите в домашни условия. С подобна позиция излязоха синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ и консултантът на Столична община Тодор Кантарджиев. От министерствата на здравеопазването и образованието са категорични в съвместна заповед, издадена снощи – тестването ще се извършва в класните стаи с изключение на децата със специални образователни потребности, които ще се тестват вкъщи.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!