Горещи новини

Риск от фалити вижда Съюзът за стопанска инициатива в мерките на МФ

| 9:36

Могат да доведат до репресия и фалити на малките и средни предприятия у нас предвижданите мерки от страна на Министерство на финансите за осигуряване на фискална стабилност на страната: проект на закон за бюджета за 2023 г. с дефицит от 3% и предложения за данъчни мерки и промени и наред с това премахване на част от облекченията за бизнеса. Това се посочва в позиция на Съюза за стопанска инициатива (ССИ).Според организацията освен това изнесените в доклада на финансовото министерство твърдения са необосновани и базирани на безпочвени хипотези. От ССИ допълват, че се подклажда именно от такива изказвания, които внасят смут и притеснение, пораждат спекулации и предизвикват възникването на недобросъвестни практики. „Това говорене трябва да спре“, се подчертава в позицията.

От Съюза за стопанска инициатива изтъкват, че е недопустимо в период на икономическа и политическа криза и посред предизборна кампания в публичното пространство да излиза такава информация, която индиректно усложнава допълнително ситуацията за бизнеса.

„Българският бизнес има нужда от ясен хоризонт. За да се намали инфлацията, българската икономика има нужда от сигурност и предвидимост. За да се гарантират цените на продуктите в дългосрочен план, производствената индустрия има нужда от спокойствие“, посочват още от отганизацията.

По тези причини от ССИ настояват за предвидимост и яснота.

„Като национално представителна работодателска организация ние имаме отговорно поведение и експертите ни дават своевременно своите предложения за промени за подобряване на бизнес средата у нас и преодоляване на икономическата криза“, се казва също в позицията.

От Съюза за стопанска инициатива искат държавните институции да проявят отговорно поведение, да се вслушат в бизнеса и да работят заедно с него за преодоляването на инфлацията и икономическата криза.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!