Горещи новини

РИК установи: Списъкът с имена, номера на лични карти и ЕГН-та в секция в Разлог бил помощен от ГРАО

-18:50-Razloginfo.com

41.74 % е избирателната активност в Област Благоевград към 17.00 часа, съобщи Йордан Симонски, зам.-председател на Районна избирателна комисия – Благоевград.

Най-висока е избирателната активност в Банско – 59.60, следва Белица с 59.57 и Симитли с 55.04. Най-малко гласоподаватели са регистрирани в Благоевград 31.99.

В останалите общини цифрите показват следната картина: Гоце Делчев – 43.65; Гърмен – 52.32; Кресна – 54.74; Петрич – 34.67; Разлог – 54.90; Сандански – 44.62; Сатовча – 40.88; Струмяни – 49.13; Хаджидимово – 49.95 и Якоруда – 53.61, информира E79 News.Симонски каза, че пред много секции в областта има образували се опашки от чакащи. Жалбите и сигналите до този момент са безброй, заяви още той. По думите му голяма част от тях са безсмислени и свързани с наличието на плакти в близост до избирателни секции.

Най-сериозни остават двата сигнала за купуване на гласове от селата Мосомище и Господинци, но към момента няма информация какво е установила Прокуратурата. Очаква се и Районна избирателна комисия да излезе с решение по двата сигнала.

Не липсват и сигнали, свързани с агитация в изборния ден. Най-често става дума за кметове, които призовават хората да дадат гласа си за определена партия или преференциален номер.

Районна избирателна комисия – Благоевград и Регионална здравна инспекция – Благоевград са направили и проверка по сигнал, че член на СИК е бил в контакт с болни от коронавирус. Оказало се е, че сигналът е нереален, тъй като лицата, с които се твърди, че е общувал, са настанени в COVID отделение.

По отношение сигналът на една от политическите партии, че в секция в Разлог има списък с имена, номера на лични карти и ЕГН-та на хора, проверката на РИК е установила, че това е помощен списък от ГРАО.

Източник: E79 News

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!