Горещи новини

РИК и прокуратурата работят по сигнали за нередности, в изборния ден, в две разложки села

-17:35-Razloginfo.com

Вече има два сигнала за купуване на гласове от селата Мосомище и Господинци. Сигнализирано е, че се плаща на избиратели да гласуват за водеща политическа сила. Сигналите се проверяват от РИК и Прокуратурата.

От други три села в Благоевградска област има сигнали за това, че кметовете на населените места агитират за определени политически партии и личности. Става дума за селата Дебрене, общ. Сандански, село Годлево, общ. Разлог и село Марикостиново, общ. Петрич.

Сигналът от село Годлево вече е проверен, като според председателят на Секционната избирателна комисия, подадената информация не кореспондира с истината. Другите два сигнала се проверяват в момента.

Също водеща политическа сила у нас е подала сигнал за това, че в секция № 38 членове на СИК са в съвместно съжителство, като според правилата същите нямат право да са в една комисия. Подобен сигнал има и от село Плетена, общ. Сатовча, където е установено, че общински съветник е член на СИК, което е против правилата.Сигнал е подаден и във връзка със секция в село Баня. Политическата партия, сезирала РИК – Благоевград, твърди, че служител на МВР, който има ангажимент по охраняване на секцията, я е напуснал около 10 часа без да има основателна причина за това.

По още два сигнала за нарушения работят от Районната избирателна комисия. Те са свързани с разлепени агитационни материали до училища в Благоевград за кандидат за народен представил. Единият сигнал вече е проверен. Установено е, че плакатите до 2-ро училище са премахнати. Другият сигнал се проверява.

Във връзка с противоепидемичните мерки също има подадени сигнали. Граждани са сигнализирали, че членове на СИК-ове не носят маски, покриващи носа и устата. Граждани също си позволяват да влезнат без маска, поставена на лицето.
По отношение машинното гласуване, то към момента единствено проблем е отчетен в секция № 77 в Благоевград. Там машинното гласуване е прекратено, поради технически проблем, който няма как да бъде отстранен. Осигурени са достатъчно бюлетини.

Източник: E79 News

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!