Горещи новини

Решиха съдбата на чужденеца, намушкал момче в София

| 20:27

17-годишният палестинец, който намушка с нож 16-годишно момче в София, остава за постоянно в ареста. Решението е на Софийския районен съд. В съдебната зала обвиняемият се появи бос и поиска да се свърже с роднините си, които не знаели за неговото задържане.Палестинецът е обвинен за това, че на 23 септември на ул. „Пиротска“ в София, чрез нанасяне на удар с нож в областта на корема на пострадалия, е причинил телесна повреда, изразяваща се в нараняване на коремната стена, засягаща две области на тънкото и дебелото черво.

Съдът се е съгласил с доводите на наблюдаващия прокурор, че обвиняемият може да се укрие или да извърши друго престъпление. Самият той заяви пред съда, че е в България от около година и половина и живее в център за настаняване на бежанци в „Овча купел”. Работел като стажант във фризьорски салон в „Студентски град”.

17-годишният твърди, че е влязъл в ролята на умиротворител и опитал да помогне на момчето, което било намушкано с нож, но от друг човек. Според прокуратурата обаче това твърдение е невярно. От обвинението твърдят, че са събрали достатъчно доказателства, че именно той е автор на престъплението.

„Ще се проверяват всички версии. Засега разследването е само на 72 часа. Той е осъждан за незаконно преминаване на границата. В момента е привлечен за друго извършено от него престъпление”, коментира пред Нова прокурорът Надежда Иванова.

„Дрехите и обувките му са иззети и предполагам, че с тях ще бъдат извършени прецесуално-следствени действия. Безспорно е имало конфликт между две групи тийнейджъри, който е прераснал в сбиване. Няма никакви обективни данни, че ударът с нож е нанесен от моя подзащитен. Иззето е средството на престъплението, няма ДНК експертиза”, каза адвокатът на обвиняемия Атанас Палашки.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!