Горещи новини

Решиха го: Учебните заведения в Разлог с общи сгради в краен случай

| 18:54

„Община Разлог не може да подпомогне финансово учебните заведения през отоплителния сезон, защото част от тях са държавни. За това представихме вариант, обсъден с РУО- Благоевград, който засяга не само учебните заведения, а и цялата общинска администрация. Общината взе решение да премести част от социалните услуги, в други сгради, без да се пречи на работния процес. Използването на общи помещения от общински и държавни училища е оптимален вариант за икономия на средства, като крайното решение е изцяло в ръцете на колектива на училищата.“, каза инж. Гърменов, на среща с с директорите на учебни заведения в Разлог през изминалите два дни, по повод използването на общи сгради през отоплителния сезон на учебната 2022/23 година.След предложението от страна на Община Разлог, на проведеното общо събрание, директорите на начални училища бяха категорични, че имат готовност за използване на общи сгради в краен кризисен случай. Учебните заведения ще разчитат на допълнително финансиране от Министерството на образованието като гарантират, че няма да се наруши качеството на образование и децата ще учат присъствено.

С цел икономия на средства от отопление, ОУ „Никола Парапунов“ затваря третия етаж в основната сграда, а началния етап ще се обучава в отделената по-малка такава. Професионална гимназия по транспорт – Разлог търси вариант за отопление на нафта, ПГТХТ „Никола Стойчев“ води преговори за ползване на помещения на ПГМСС, която се отоплява изцяло на пелети, а СУ „Братя Каназиреви“ има и резервен вариант за отопление на ток.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!