Горещи новини

Решиха го! От четвъртък до края на ноември с маски на открито

-17:36-Razloginfo.com

Очакваме намаляване на заболеваемостта, затова ще дадем един ден възможност на българските граждани да се снабдят с маски и считаме, че от четвъртък, заповедта утре ще стане факт, маските на открито ще станат задължителни за всички. Това заяви в Ловеч министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Целта е да намалим броя на заразените, по-малко пациенти да постъпват в болница и по-малко да умират. С тази мярка пазим и българските медици„, каза още той.

Маските ще бъдат задължителни до края на месец ноемвриАко имаме промяна на нивата на заболеваемост, експертните съвети ще вземат нови становища„, обясни здравният министър.Костадин Ангелов допълни, че от четвъртък карантината ще бъде намалена от 14 на 10 дни, но само за хората, които са безсимптомни.

Още по темата:

По-строгите мерки за столицата, предвид това, че най-много положителни тестове има в София, зависят от кмета и Областния щаб„, заяви в отговор на въпрос здравният министър.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!