Горещи новини

Решено: След 31 май местят бежанците от хотелите

| 17:31

След тази дата украинските граждани у нас, избягали от войната, ще бъдат извозвани с влакове до държавни, общински и ведомствени базиПрограмата за настаняване на бежанци от Украйна в хотели приключва на 31 май. След тази дата украинците ще бъдат извозвани с влакове до държавни, общински и ведомствени бази, съобщиха на пресконференция на Оперативната координационна група към правителството заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева и заместник-министърът на транспорта Владимир Върбанов.

Върбанов каза, че украинските граждани ще бъдат извозвани към държавните, общински и ведомствени бази на три етапа. Първо ще бъде осигурен влаков превоз за възрастните хора, после майките с малки деца, а след това ще бъдат транспортирани и всички останали. Заместник-министърът на транспорта обърна внимание, че семейства няма да се разделят.

Заместник-министър Георгиева съобщи, че първото плащане на хотелиерите окончателно е направено на 19 април с доплащане на 9 май. Разплатени са 15 280 хил. лв. с ДДС за близо 350 хиляди нощувки на приблизително 320 лица, извършващи дейност в около 600 обекта за настаняване.
Второто плащане е в процес на обработка, като най-вероятно то ще започне до края на следващата седмица, информира Георгиева. Подадени са 565 заявления. Броят на обектите за втория период ще надхвърли 1000, съобщи още заместник-министърът на туризма.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!