Горещи новини

Ремонт променя движението по АМ „Струма“

-9:52-Razloginfo.com

От 8:00 часа днес (29 май) започва ремонтът на подпорната стена при 16-ти километър на автомагистрала (АМ) „Струма“ в посока София, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Това налага промяна на движението за всички автомобили. Трафикът ще бъде ограничен в дясната активна лента, като ще преминава по лявата активна лента и изпреварващата.Скоростта на движение се намалява до 70 км/ч, а трафикът ще се регулира от пътни знаци, допълват от АПИ.

Ремонтните дейности предвиждат премахване на компрометирана част от конструкцията на подпорната стена. Това се налага след извършен анализ, при който са установени пукнатини и наклон към платното. Припомняме, че подпорната стена при 16-и км на АМ „Струма“ аварира на 28 април, като веднага бяха предприети незабавни краткосрочни действия за изкопаване на земните маси до стабилна основа и отводнителни окопи над засегнатия участък и дренажни ребра по продължение на откоса.

От АПИ апелират към шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват правилата за движение, необходимата дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.

На 28 април поради авариране на подпорна стена се наложи временно движението на тежкотоварни автомобили по АМ „Струма“ да бъде осъществявано в изпреварващата лента. Беше въведен и обходен маршрут.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!