Горещи новини

Рекорд в контрабандния трафик на пари на „Капитан Андреево“

| 17:03

Рекорд в контрабандния трафик на пари регистрират на границата с Турция. Само за шест месеца на ГКПП „Капитан Андреево“ митничарите са конфискували недекларирана валута за 13,3 млн. лв.В рамките на 30 часа тази седмица на ГКПП „Капитан Андреево“ влизат микробус и тир, всеки от които с укрит допълнителен товар от по над половин милион британски паунда.

„При единия случай превозното средство е тръгнало от Великобритания, при втория – от Германия. Шофьорите казват, че това са лични средства, предадени им от техни близки и ги пренасят в Република Турция. Не ги декларират, защото при деклариране трябва да посочат техния произход“, обясни н-к МП „Капитан Андреево“ Георги Господинов.

Паричните пратки пътуват за Турция, както всички общо 16 задържани от началото на годината за рекордните общо над 13 милиона лева. Всяка от недекларираните суми е добре укрита. Най-често парите се укриват или в агрегатите, или в кухините, с които разполагат транспортните средства.

В митницата няма данни  контрабандните пари да са придобити от престъпна дейност. Но това не освобождава преносителите им от отговорност – съдебна или административна. Според закона суми над 10 000 евро задължително се декларират на границата.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!