Горещи новини

Рекорден скок в цените на дървата за огрев и пелетите

| 18:38

Рекордно са се повишили цените на дървата за огрев и пелетите, показва проверка на Tribune.bg. Новият отоплителен сезон ще излезе почти два пъти по-скъпо от миналогодишния.Дървата за огрев в момента се продават по около 140 лева кубика. По същото време на миналата година те струваха  80-90 лева за кубик.

Това обаче не е крайната цена. Поскъпването става още по-голямо, защото клиентът трябва да организира транспорт и да плати и за превоза.

Ако поръча нацепени дърва цената скача с още поне 20 лв. на кубик.

Пелетите, които до скоро излизаха най-евтината суровина за отопление, вече трудно могат да се определят за такава.

Тази седмица един тон клас А1 достигна над 700 лв. За сравнение в същия период на миналата година са стрували точно наполовина – 350 лв/тон.

Интересното е, че пелетите миналата седмица се търгуваха за малко над 600 лв., като и при тях крайната цена се покачва с транспорта им. Ако искате и да ви го свалят ще се наложи на бръкнете по-дълбоко в джоба си. Производители и доставчици дори приемат поръчки за след месеци, без да гарантират цени, които продължават да растат. Други споделят, че септември дори може да няма.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!