Горещи новини

Рекорден брой заразени с коронавирус във Великобритания

-12:26-Razloginfo.com

Великобритания отново счупи рекорда по заразявания за денонощие с Covid-19. Регистрирани са 122 186 нови слачаи и 137 жертви.

Това е най-високата бройка заразени от началото на пандемията. От здравеопазването съобщиха, че случаите на заразявания с Омикрон са 23 719, с което общият им брой става 114 625.

Междувременно ваксинирането с бустрерни дози ваксина продължава и по празниците.

В петък бяха поставени  над 600 000 трета доза. Общо с трета доза вече са над 32 милиона британци или 56,1% от населението над 12 години. В коледния ден и на следващия ден обаче няма да бъдат изнасяни официални данни.

От националната статистика пък съобщиха, че за последната седмица на Острова е имало около 1,7 милиона хора с коронавирус.

Най-сериозно засегнат е Лондон, където и случаите с Омикрон са най-много.

Франция също отчете рекорд в броя на случаите на коронавирус, регистрирани за денонощие – над 94 000 новозаразени, което е най-високият брой от началото на пандемията. Над 16 000 души в страната в момента се лекуват в болници.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!