Горещи новини

Рекорден брой заразени във Великобритания, върнаха маските в училище

| 17:20

Рекорден брой нови случаи на Covid-19 бяха регистрирани в Англия – 162 572 заразени за едно денонощие. Британското правителство обяви задължително носене на маски в училищата в Англия, за да се намали разпространението на варианта Омикрон. Правителството работи и върху спешни планове за справяне с голямото отсъствие на работници в обществения сектор в резултат на заболявания от Омикрон.Временното връщане на маските в училищата е по повод на загрижеността те да останат отворени за присъствено обучение през следващия срок.

Междувременно шест училищни профсъюзи поискаха спешни действия за ограничаване на разпространението на вируса, като предупредиха, че заключителните изпити ще бъдат изложени на риск, ако не се вземат допълнителни мерки.

Призовава се за инсталация на вентилатори, финансова помощ за покриване на отсъстващи учители, помощ за тестване на място и облекчаване на инспекционния режим на контролния орган в образованието Ofsted.

През следващата седмица училищата на Острова отварят след коледната ваканция като учениците ще бъдат тествани на място. До момента само в Англия от четирите нации в Обединеното кралство носенето на маски не бе препоръчително в класните стаи. Маските не са задължителни за учителите на този етап.

По повод на сведенията, че на места в обществения сектор се наблюдава отсъствие на около четвърт от работната сила заради заболявания от Covid-19, премиерът Борис Джонсън инструктира министрите да разработят спешни планове за справяне с проблема.

Транспортът, националното здравеопазване и училищата са най-сериозни засегнати от отсъствията. Увеличаващият се брой заразени води до голям брой самоизолиращи се, които не могат да ходят на работа, а това засяга особено онези сектори, в които не може да се работи от вкъщи.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!