Горещи новини

Редица градове в Европа отмениха новогодишните си тържества заради пандемията

-19:58-Razloginfo.com

Пандемията от коронавирус проваля новогодишните тържества навсякъде по света. За втора поредна година повечето световни столици отмениха официалната програма и празничните фойерверки. Причината е последната вълна на вируса, която поставя рекорди по броя на новозаразени.

През изминалата седмица, по 1 милион души са се заразявали с коронавирус всеки ден. Това е с 11 % повече от седмицата преди това. През 2021-ва почти един милион души са починали с COVID-19 в Европа. Лондон, Париж, Брюксел, Рим, Варшава и Цюрих са сред градовете, които отмениха тържествата на 31-ви вечерта.

„Този вирус никога няма да изчезне напълно. Вероятно ще се успокои до ниски нива на предаване, които избухват от време на време в епидемични вълни сред неваксинираните. Надяваме се това ще крайния резултат. Но все още не сме го достигнали. И ще има много препятствия по пътя“, коментира директорът на програмата за извънредни ситуации на СЗО Майк Райън.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!