Горещи новини

Ревю на носии в Банско, коя от коя по-хубави

| 17:47

Гвоздей в програмата на Фолк Фест Банско 2022 година беше ревюто на носии. Жените от танцовите групи „Бански фукли“ и „Мераклии“ на хореографката Райна Асева, облечени с автентични фолклорни носии, показаха защо в песента се пее, че „нема по-убаво от македонското девойче“.Голяма част от костюмите бяха предоставени от личната колекция на Станислава Иванова.

В първите дни на юли започна и Осмото издание на културните вечери „Традиции и изкуство“. Те ще продължат до края на м. септември с богата програма от демонстрации на бански занаяти, изложби, специални музейни турове, музикални и танцови уроци, филмова панорама.

На 1 и 2 юли автентичната банска музика, грънчарството и пресукването събраха пред Туристическия информационен център хора на различна възраст, а картините от живописната изложба „Ухание“ на Галина Стоянова, подредени в него, ще ни радват до 5 юли.

Източник: agencia.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!