Горещи новини

Разхлабват мерките в Гърция от 1 май

| 15:50

Здравните сертификати за ваксинация и преболедуване в Гърция отпадат за периода 1 май – 31 август. През този период няма да се изисква представянето на сертификат при влизане в магазини и заведения.Изискването за наличие на европейски здравен сертификат при пътуване обаче остава в сила, като предстои да бъде решено за кои държави документът може да отпадне.

Гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис представи днес „пътна карта“ за разхлабване на мерките срещу COVID-19,. Мерките ще бъдат преразгледани на 1 септември.

Според „пътната карта“ се предвижда маските в закритите помещения да важат до 31 май и от 1 юни задължението да се носят да отпадне.

От 1 май спира тестването на учениците в училищата. Неваксинираните служители ще трябва да се подлагат на един бърз тест седмично, за да имат достъп до работните си места.

От 15 април e преустановено налагането на глоби в размер на 100 евро на гражданите над 60-годишна възраст, които не са си поставили ваксина.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!