Горещи новини

Разследват протеста срещу БФС

| 19:47

Безредиците по време на протеста срещу БФС в четвъртък доведоха до полицейско разследване. То трябва да установи кой стои зад вандалските прояви, нанесли сериозни щети по входа на сградата, където се помещава управленското тяло на родния футбол.Освен това униформен служител е със счупен нос, след като пострада от хвърлен предмет от насъбралата се в „Бояна“ тълпа. „Спортал“ съобщи, че от столичното 6-о РПУ са посетили базата на БФС в петък, за да започнат разследване. Ще бъдат прегледани записи, както от медиите и охранителните камери, така и от социалните мрежи. Деянията бяха осъдени от Димитър Бербатов, който присъства на събитието.

„Това не е начинът – обясни бившият нападател. – Тази база не е виновна за това, което се случва. Не трябва да има такива ексцесии. Не толерирам такива прояви.“

В същото време шест аматьорски клуба излязоха с декларация, чрез която се обявиха против случващото се пред сградата на Българския футболен съюз. От написаното се разбира, че става въпрос за футболни школи и клубове, които са наематели на базата в Бояна. Сред тях са „Арес“, „ФК Академик 1947“, РМФ, „ФК Сердика“, „ФК „Талант“. С декларацията си те призовават отговорните институции да предприемат необходимите мерки, за да предотвратят ескалиране на напрежението пред входа на спортната база.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!