Горещи новини

Разследват мач в Италия, който завърши 40:0

| 20:17

Футболната федерация на Италия започва разследване на мач от детското първенство на страната, който е завършил при резултат 40:0, съобщава вестник „Гадзета дело Спорт“. Необичайният резултат дори и за детски мач, е привлякъл вниманието и на органите на правосъдието, и на Дисциплинарната комисия на федерацията.Става дума за срещата при възраст U15, в Италия наричани джованисими, между отборите на Фанум Орсей и Ла Чалета, завършила при шокиращото 40:0 за първия отбор. Първенството е от регионалната детска дивизия на остров Сардиния.

В състава на загубилите от Ла Чалета е имало само 10 футболиста, един от които момиче, което просто е влязло на терена да отбива номера. Също така останалите девет играчи са били с две години по-малки от противника си. Другият момент, който буди сериозни притеснения е, че за Фанум Орсей е била необходима победа с 35 гола разлика или повече и така да стане шампион в своята дивизия.

„В младежкия футбол трябва да преобладава друг дух. Трябва да следим редовността на мача, но треньорите са и възпитатели, те трябва да са важни примери за момчетата. В случаи като този трябва да има здрав разум, трябва да съществува спортна култура“, заяви президентът на футболната федерация на остров Сардиния Джани Кадони.

Много хора, присъствали на стадиона, настояват срещата изобщо да не се е провеждала. Според мнозина домакините е трябвало да спрат в знак на спортсменство и да не унижават отбор с очевидни трудности, излязъл терена с 10 човека поради липса на играчи, много от които под възрастта, дори да се стигне о и до включване на момиче.

„Не можем да се примирим с такова нещо. Откриват се футболни школи, организират се младежки турнири, опитваме се да възпитаваме младите на уважение. А не да ги унижаваме. Сега тези хора от клуба домакин трябва да дадат обяснение какво точно се случи, ако искат да избегнат сериозни наказания. Спортът на това ниво трябва да излезе от рамките на резултата, а културата и забавлението трябва да са на първо място“, допълни Луиджи Секчи, който пък е регионален представител на FIGC за Сардиния.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!