Горещи новини

Разсекретени “досиета Х” на ЦРУ разкриват разказ за контакт с извънземни

-10:56-Razloginfo.com

Разсекретени документи за НЛО на ЦРУ бяха публикувани онлайн като разкритията на т. н. „Черната кутия“ говорят за „мистериозни експлозии“ и „контакт с извънземни“.

Документите са пълни със стотици разсекретени записи, съдържащи някога строго секретна информация за „Неидентифицирани въздушни феномени“ (UAP), съобщава „Сън“.

Известна като „Черната кутия“, базата данни е достъпна благодарение на десетилетни усилия за достъп до архивите на ЦРУ, които датират от 80-те години на миналия век.Джон Грийнуолд-младши, който управлява уебсайта, казва, че документите съдържат това, което ЦРУ твърди, че са всичките му документи за UAP. Това е предпочитаният от американското правителство термин за въздушни обекти, които експертите не могат веднага да идентифицират или обяснят. Много от тях може да се окажат трикове на светлината или повреда в инструментите на пилот, но шепа от тях са обекти на разследвания от Пентагона.

Грийнуолд, който започва разследване на НЛО досиетата на американското правителство през 1996 г. на 15-годишна възраст, каза в понеделник, че води борба с ЦРУ за публикуване на неговите записи на UAP от десетилетия.

„Преди около 20 години се борих години наред, за да получа записи за НЛО, публикувани от ЦРУ“, каза той. „Направих всичко по силите си и накрая го постигнах. Получих голяма кутия от няколко хиляди страници и трябваше да ги сканирам една по една.“

Грийнуолд качил файловете – плод на 10 000 доклада, свързани със Закона за свобода на информацията за НЛО – на уебсайта Black Vault – Черната китуя. Сред страниците има странна история за мистериозна експлозия в малък руски град.

Жителите съобщават, че са видели „движеща се огнена сфера“, предизвикала страхове от НЛО, но местните военни съобщават, че стигнали до извода, че източникът на взрива е склад с амониева селитра. Разследването на ЦРУ е неубедително.

Друго досие Х описва подробно разпит на босненски беглец, който твърди, че е осъществил контакт с извънземни.

Независимо дали вярвате на разкритията или не, Грийнуолд вярва, че публикуването на файловете е въпрос от обществено значение.

„Просто и ясно, обществеността има право да знае!“ каза той.

Случващото се идва само шест месеца преди горещо очаквания доклад за НЛО, който ще бъде публикуван от правителството на САЩ. Пентагонът и шпионските агенции ще трябва да разкрият всичко, което знаят за призрачните наблюдения, като част от законодателството, вмъкнато в законопроекта за облекчение на Covid-19, подписан от американския президент Доналд Тръмп по-рано този месец. Експертите от разузнаването получиха само 180 дни, за да съставят официален доклад за наблюденията на мистериозни летящи обекти в близост до американски военни бази, който скоро ще бъде публикуван.

Физикът Енрико Ферми предполага, че огромният размер на Вселената – и милиардите подобни на Слънцето звезди в галактиката и техните планети – създава голяма вероятност там да има интелигентен живот. Някои от тези цивилизации може да са развили междузвездни пътувания, предполага той. Но Ферми също отбелязва, че има значителна липса на доказателства за живот на други планети. Шансовете извънземните да могат да се свържат с нас са високи, но няма реални доказателства за съществуването на извънземни, твърди той. Този парадокс, наречен “ Парадоксът на Ферми“, обърква учените от десетилетия.

Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!