Горещи новини

Разрешиха отстрела на мечката, нападнала жена над Белица

-12:29-Razloginfo.com

Министерството на земеделието разреши мечката, която нападна жена край Белица миналата седмица, да бъде отстреляна, съобщи преди минути bTV. Според експертите веднъж докоснала се до кръв, тя застрашава живота на всички посетители в гората.

Снимката е илюстративна

По-рано, тази сутрин, кметът на Белица каза, че през последните три денонощия мечката, която нападна жена в Белица не е засичана в района. Той се надява животното да е високо в планината. Отговори и на обвиненията на природозащитниците, които се противопоставиха на убиването на животното.„Мечката няма да бъде убивана. Два часа след нападението тя беше засечена в същия район и затова забраних достъпът до него, нямаме разрешение за отстрел“, посочи още кметът.

От фондация „Четири лапи“ смятат, че трябва да се направи всичко възможно животът на мечката да бъде запазен, както и районът да бъде безопасен за хората.

Пострадалата при нападението жена е в добро състояние.

В Белица днес се провежда среща с хората, за да бъдат информирани как да се разхождат безопасно в района.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

1 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!