Горещи новини

Разложки чауше завардени от жандармерия! Някой май доста се престарава

-15:32-Razloginfo.com

Снощи чаушето (кукерите) „Крапата маала“ излязоха да прогонят злото, а защо не и идотщината, която битува от години. А бе, направо си е навсякъде. Британските учени отдавна трябваше да се самосезират и да спретнат една ваксина срещу този бич, който е надвиснал над… цялото човечество. Но да не се отплесваме.

Та снощи хората излязоха, неформално, неорганизирано, да изчешат крастата си, както се казва. Понеже на 1-ви януари – пустош. Направо не е за вярване. И хоп – изненада. Сякаш от нищото (да, бе, да) жандармерията реши, че може да разгони кукерите, но криви им излязоха сметките. Разочарованието от липсата първоянуарския фестивал е голямо. Нали не е останал човек, който да се съмнява.Затова и реакциите на хората са крайни.

„Кукерите сме престъпници, изпратена е жандармерия 5-6 джипа и няколко патрулки“.

***

Това е пълна простотия!Защо не докараха и танковете???Да отидат по магазините да видят колко хора са без маски?!

***

Мръсна сган! Колко по-големи престъпници има, а са изсипали толкова ресурс да пресираа людето.

***

Хем без пари и хем без свобода тоя народ как ще кара бе а???така ли мислите да ни третирате а ,е няма да стане

***

Честно казано не разбрах целата простотия. Може да си обикалеш по маалата,ама по друджите неможеш.В твойта си маала нема се заразиш в друджите че се заразиш! Има хорааа които чекааа и се готваа години наред за 1ви Януари!Вечна традиция и сега решиха че точно на карнавало Старчевата,че се заразим.Много умно!Адмирации направо!Хората така или иначе,че си излезна!Поне да им се позволи да си врата насекъде! Патрулки,жандармерии мерак не убиваа!

***

Тава е вековна традициА – то си е „краста“ и, ако не се изчеша „днесчЬя,“ тя утре направо те яде от вЪтре. При таквиАа забрани, за старчевата, последствия сенга е имало и никой не се йе плашил, и нема щее да го запре. То е ясно, чЬе разни преоданци са на друго мнение, ама истинскиА разложенин (РАТАРИН) наЗад не дава. Апа да се накачАа звонци – тое мерак йе по силен и от самата сурва, еле па, ако има и „ноти“ в рЪцете….

***

Която Власт е запирала чаушето, скоро не я е имало….. И тия че оттръче, бръже. Децата нищо лошо не правеха. Моето мнение е, че се нарушават хилядолетни традиции и разгонването им е грешка., казва уважавания от всички в Разлог скулптор Асен Ботев. И е прав.

В обяснението си служителите на МВР се мотивират със заповедите на министър Ангелов и кмета на Разлог, който отложи кукерския фестивал „Старчевата“ и всякакви масови прояви. Обърнете внимание, че полицаите и жандармеристите не са дошли по своя воля тук. Те са пратени или повикани от някого, който сам не може да се справи, ‘щото толкова си може.

Така или иначе заповедта на кмета на Разлог няма да бъде променяна или премахвана, четем в днешни медии. Министерската заповед нямало да бъде погазена. Ах, каква изненада!

Патрулки, жандармерии и пасивна безотговорност мерак не убиват!

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!