Горещи новини

Разложката болница се оборудва с апаратурата за PCR тестове

-14:09-Razloginfo.com

Със средства от общинския бюджет, пренасочени от празничния календар, закупиха апаратурата за PCR тестове в Разлог. Също така беше направен ремонт на лабораторията, която предстои да бъде въведена в експлоатация.

Лабораторията ще може да обработва 48 проби едновременно като резултатът от тях ще излиза до 3 часа.

Максималният й капацитет е 180-200 проби на денонощие.

В условия на пандемия и разпространение на КОВИД 19, болницата в Разлог продължава да бъде изключително важно звено в здравеопазването на жителите на четири общини.В болницата ежедневно се диагностицират и лекуват десетки пациенти, в някои моменти – над 80.

Тестовете за установяване на коронавирусната инфекция се изпращаха в София, резултатите се бавеха, което създаваше реална опасност от разпространението на болестта.

Ето защо, изключително важно е в болницата да работи лаборатория за PCR тестове, която да облекчава ресурсно организацията на изследванията, но и да осигурява диагностициране в най-ранен етап и навременното карантиниране.

Източник: agencia.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!