Горещи новини

Разлог се преклони пред загиналите за свободата на България

| 21:01

Честването на Националния празник е безспорно доказателство, че са живи чувствата на поклонение и признателност пред светлата саможертва на цял един народ, нетърпелив да измие с кръвта си позора на робството.

Нека в този тържествен ден, в който отбелязваме 144 години от Освобождението на България отдадем почит, прекланяйки глави пред паметните знаци на знайни и незнайни герои, които със своите дела и саможертва допринесоха за националното освобождение.

Нека помним и реализираме техните идеи и мечти за силна и свободна България! Нека с отговорност и постоянство следваме техните завети. Преди всичко нека бъдем достойни граждани на свободна България, предавайки на идните поколения грижата и обичта към родината ни!

В знак на признателност, венци и цветя пред паметника на Васил Левски на Централния площад в Разлог, поднесоха: инж. Красимир Герчев – кмет на Община Разлог, д-р Мария Копанарова – председател на ОбС-Разлог, Исторически музей – гр. Разлог, Народно читалище ,,15 септември 1903 – 1909 г.“, адвокати от Разлог членове на Адвокатска колегия Благоевград, представители на политически партии, организации, училища, общественици, признателни граждани.

В празничната програма взеха участие ДФГ „Мехомийчета“ с ръководител Мариана Манолева, тамбурашки оркестър с ръководител Милко Бошнаков, ДТС „Разложанче“ с ръководител Данаил Атанасов и фолклорна група към ТА „Разложки мераци“.

Тържеството завърши запалване на Огъня на свободата, празнична заря и хоро.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!