Горещи новини

Разлог забрани пашата на животни без пастир, не се допускат стада от други общини

| 15:47

Да не се приемат животни за пашуване или домуване от други населени места, които са извън общината. Да не се пуска свободно, без присъствието на пастир, всякакъв вид добитък в полските райони. Това гласи заповед на вр.и.д. кмет на община Разлог.Не се допуска паша на животни в имоти, засадени със селскостопански култури, трайни и цветни насаждения, както и в ливади. Забраната важи за периода от 1-ви април до 30-и октомври тази година.

Собствениците на животновъдни обекти не може да възлагат на лица под 18-годишна възраст сами да съпровождат и пашуват стадата. Извеждането на животните до пасищните райони е нужно да се извършва само по определените маршрути, като задължително се съпровождат от пастир. Стадата от животни могат да бъдат придружавани от не повече от две кучета за стадо до 150 животни, а за стадо над 150 – три кучета, като същите бъдат снабдени със спъвачи.

Източник: toppresa.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!