Горещи новини

Разкриха схема за издаване на фалшиви сертификати за антигенни тестове

-20:05-Razloginfo.com

Разкрита е схема за издаване на фалшиви сертификати от бързи антигенни тестове за COVID-19. Разследването продължава под надзора на Районната прокуратура, съобщиха днес от МВР.

На 9 август полицейски служители извършили претърсване в местна медицинска лаборатория, за която имало данни, че изготвя документи с невярно съдържание – отрицателни сертификати от бързи антигенни тестове за COVID-19, без лицата да са изследвани. В хода на разследването били иззети документация и техника, доказващи престъпната дейност.

От полицията уточниха, че са установени множество лица, на които са издадени фалшиви сертификати, а основната им цел била пътуване зад граница или избягване на поставяне под карантина.

Работата по изясняване на случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Габрово. По случая е започнало досъдебно производство за престъпление по член 312 от Наказателния кодекс.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!