Горещи новини

Разкриха мащабни схеми за анулиране на глоби с участието на полицаи

| 15:22

Над 20 служители на Главна дирекция “Национална полиция” са участвали в схема за незаконно анулиране на фишове и глоби за нарушение на правилата на пътя. Това заяви на брифинг началникът на “Пътна полиция” Калоян Драганов, цитиран от БНТ. Към момента е установена щета към бюджета за 70 000 лева.Служителите са използвали собствените си пароли, за да отбележат като разплатени наложени глоби за нарушения, заснети чрез камерите на МВР. Парите от глобите обаче реално не са постъпили в бюджета.

Установени са и неправомерно анулирани електронни фишове от служители, които са нямали права за това. Има и случаи на издаване на електронни фишове за превишаване на скоростта на движение над 50 км/ч в населено място, което е незаконно и смекчава предвиденото наказание в този случай. Заведено е дисциплинарно производство срещу отговорните служители. По случая е образувана и преписка, изпратена на Софийска градска прокуратура.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!