Горещи новини

Разкриха високотехнологична наркооранжерия

| 19:34

Криминалисти от РУ – Своге и колегите им от ОДМВР – София пристъпили към проверка на бивш ресторант в центъра на с. Томпсън.В сградата, която се оказала трансформирана в модерна наркооранжерия, полицейските служители задържали на място двама криминално проявени мъже, единият с условна присъда за държане на акцизни стоки (цигари) без бандерол, съобщават от МВР.

Общо 896 саксии с растения от рода на конопа са установени в обекта. 480 от тях под формата на разсад, наредени на стелажи, останалите 416 в напреднал стадий на растеж, достигащи до 1.70 м.

За извършване на престъпната дейност помещенията били оборудвани с технологични системи за напояване, отопление и вентилация, както и с датчици.

При направения полеви наркотест иззетите растения реагирали на канабис и сродни на него наркотични вещества.

След приключване на процесуално-следствените действия, днес двамата задържани са привлечени в качеството на обвиняеми за извършеното от тях престъпление и с прокурорско постановление им е взета 72-часова мярка за задържане.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!