Горещи новини

Раздадоха испанските филмови награди „Гоя“

| 16:52

„Добрият шеф“ е големият победител на испанските годишни филмови награди „Гоя“, които снощи бяха раздадени за 36-и път в Двореца на изкуствата във Валенсия.За разлика от миналата година, когато бяха без публика и наградените се включиха онлайн, тази – най-големите звезди на испанското кино минаха по червения килим и зарадваха почитателите на седмото изкуство.

„Добрият шеф“ получи 6 от наградите на Филмовата академия, следван от ,“Законите на границата“ с 5 „Майксабел“ с три и „ Средиземноморието: Законът на морето“ и „Свобода“ с по 2 награди.

Изненадата на вечерта дойде от филма „Паралелни майки“ на Педро Алмодовар, който не спечели нито една от 8-те категории, в които имаше номинации.

Наградата за най-добър актьор отиде при Хавиер Бардем, а за най-добра актриса при Бланка Портильо.

„Добрият шеф“ спечели и в категориите най-добър филм, оригинален сценарии, монтаж и музика.

Наградата за цялостно творчество отиде при Хосе Сакристан, а първата международна награда „Гоя“ получи актрисата Кейт Бланшет.

Испанският вариант на Оскарите, носят името на художника Франсиско Гоя и започват да се раздават за първи път през 1987 година. Те представляват бронзов бюст, създаден от испанския скулптор Хосе Луис Фернандес.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!