Горещи новини

Разбиха престъпна група в Испания, шефът им бил българин

| 17:22

Специализираната операция с наименование „Malpica-Órdago” е проведена в Испания на 18 февруари. Успешната реализация е на служители на Националната полиция и Службата за митнически надзор на Испания, съвместно с Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” към Министерството на вътрешните работи на България.В резултат е разбита организирана престъпна група, установила в Испания. Разполагала е с нелегално оборудване в провинциите Сарагоса, Гуадалахара и Мадрид, а производствената й мощност е с най-високия капацитет за производство на цигари в Европа. В хода на действията са задържани общо 20 души от различна националност. Ръководителят на групата и отговорното лице за производството са български граждани. Поддръжката на оборудването е извършвана от колумбийски граждани, а производственият цикъл е осъществяван от украински граждани.

При извършените редица претърсвания както в индустриални постройки, така и на домашни адреси са открити и иззети: 264 000 кутии цигари с надписи Marlboro; 1680 кг нарязан тютюн; 5740 кг стрипс тютюн;           206 рола хартия за цигари; 424 320 филтъра за цигари; 150 рола алуминиево фолио за вътрешността на цигарени кутии; 259 рола за вътрешността на кутиите; 171 рола полипропилен; 43 бидона лепило; 325 кашона с неопределен брой картонени части на марката Marlboro; машина за рязане на тютюн; тръба за изсушаване/овлажняване; машинка за свиване на цигари; машина за сглобяване на филтри; машина за пакетиране на цигари марка Molins; машина за опаковане на кутии; машина за опаковане на стекове марка Marden Edwars; въздушен компресор; система за вакуумиране; генератор; система за обезпрашаване. Конфискувани са също два камиона и шест безмоторни лодки.

След изземането на цялата произведена стока, машините и суровината, необходима за ново производство, е изготвена експертиза от вещи лица. Експертната оценка на материала за производството на цигари и на машините е следната: 264 000 произведени кутии цигари са оценени на 1 320 000 евро; 1680 нарязан тютюн за свиване – на 218 000 евро; иззетите машини – на 1 500 000 евро. От иззетия материал могат да се произведат 2 000 000 кутии цигари. Финансова щета на държавната хазна, вследствие от неплатени налози, е оценена на 1 232 916 евро.

По случая се води досъдебно производство, наблюдавано от Следствен съд в Сарагоса.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!