Горещи новини

Радо Парапунов с ново признание, стана Играч на годината в САЩ

-10:30-Razloginfo.com

Националът Радослав Парапунов заслужи поредно признание за изявите си зад Океана. Диагоналът бе избран за играч на годината на VolleyballMag.com.

В гласуването освен журналисти от сайта гласуваха и треньори – Алън Найп (Лонг Бийч), Дан Френд (Университет Люис), Сам Швайски (Принстън).

Парапунов е в престижната класация, заедно със съотборниците си Гейдж Уорсли, който играе на поста либеро и центърът Патрик Гасман.„Наистина съм впечатлен от Радо“, заяви треньорът на Люис Дан Френд. „Той беше невероятен във всеки аспект на играта тази година. И не само играта му, но и самата му психическа настройка и желание за победа и успехи. Прослави не само своя отбор и университет, но и целия Хавай.“

Припомняме ви, че Парапунов имаше ключова роля за спечелването на титлата на Хавай (първа в историята), като бе и най-резултатен в първенството.

През април за втора поредна година Радо бе определен за играч на годината на Голямата западна конференция, избран от главните треньори на лигата и е първият, който печели това отличие в две поредни години. Той бе определян за играч на седмицата на конференцията пет пъти през сезона.

VolleyballMag.com Първи отбор

Радо Парапунов, Университет на Хавай, диагонал 

Райън Коен,  Университет Люис, нападател 

Габи Гарсия Фернандес, Бригъм Янг Юнивърсити, диагонал 

Патрик Гасман, Хавай, център 

Кейси Макгари, Университет на Санта Барбара, разпределител 

Гейдж Уорсли, Хавай, либеро 

Тейлър Мичъм, Люис, център 

Други двама волейболисти от Университета на Хавай – нападателят Колтън Кауел и разпределителят Джейкъб Тел са съответно във втория и третия отбор.

Рик Маклафлин от Университета на Санта Барбара е Треньор на годината, а Кларк Годболд от Лонг Бийч е първокурсник на годината.

Източник: bgvolleyball.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!