Горещи новини

Радев предупреди Петков: Всяко хитруване за Скопие ще има тежки последствия

| 13:00

„Всяко хитруване и опити за заобикаляне на националната позиция за РС Македония ще има тежки последствия“.Това предупреди президентът Румен Радев.

Той призова кабинетът да разсее всякакви съмнения по темата и припомни, че следващата седмица премиерът Кирил Петков заминава за Брюксел.

По отношение на последните кризи във властта, Радев заяви, че тези скандали не трябва да отклоняват правителството от належащата работа.

„Като всеки българин, и аз следя с огорчение разпадът на това Народно събрание. Депутатите трябва да са наясно, че с калните си борби дискредитират цялата политическа система“, допълни още Радев.

„Българският парламент не е тържище. Едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария корупционен модел“, констатира държавният глава.

По думите му и двете страни убиват надеждите и доверието на българите в политическата класа – с речта, поведението си и с братуването между политически противници.

„Блокажът на институциите е факт, а хората очакват бързи решения. Правителството носи цялата отговорност за управлението на страната, докато Народното събрание не реши друго“, коментира Радев.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!