Горещи новини

Радан Кънев: Искрено се извинявам за излъганите надежди и доверие

| 9:47

Бившият председател на ДСБ и настоящ евродепутат Радан Кънев обяви, че е решил да не се кандидатира отново за председател на „ Демократи за силна България”„Трудно решение, което – знам – разочарова мнозина. Благодаря още веднъж и за номинациите, и за подкрепата. И искрено се извинявам за излъганите надежди и доверие“, написа във Facebook Радан Кънев.

Той изтъква и две от съображенията, поради които е взел това решение.

„Не мисля, че човек трябва да се връща в роля, в която е бил. Рядко става по-добре“, пише Кънев. „Далеч по-важно – при никакви условия няма да се превърна в участник в процес, който да застраши единството на партията ДСБ или на обединението „Демократична България”, или да бъда спирачка пред засилената консолидация на коалицията. Има достатъчно вече натрупани рискове и проблеми в това отношение. Моят възможен принос е да не допринасям за задълбочаването им. Разрешаването им е задача на самото събрание и на следващото ръководство“, написа Кънев.

„В името на единството и на партията ни, и на демократичната реформаторска общност в България, преди повече от седем години оттеглих кандидатурата си за лидер на тогавашния Реформаторски блок, по същите съображения подадох оставка като председател на ДСБ през 2017 г. Мнозина смятат, че и двата пъти съм направил грешка, но аз не споделям това мнение. Не ми пречи да отстъпя и трети, и тридесети път, ако цената е единството. И от тази позиция ще мога да се противопоставя на всеки, който го застрашава в бъдеще“, продължава Кънев.

„Като всеки човек, който се занимава с политика, съм подвластен на греха на суетата и вероятно имам его, далеч надскачащо достойнствата ми. И като всеки отговорен човек съзнавам, че решенията ми, и правилните, и грешните, не обслужват само личен интерес, а и общностен, и обществен.

В близките седмици и месеци ще подчиня и егото си, и отговорността си, на сериозна политика и работа за наистина дългосрочни национални цели, а не на дребни лични борби, които свалят ръста и доверието на участващите хора, общности и партии“, пише Кънев.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!