Горещи новини

Работодателите отменят протеста си на 18 май, остават в готовност

| 15:35

Оставаме в готовност, но към момента исканията на работодателите относно цената на електроенергията и цената на газ ги смятаме за изпълнени и затова един мащабен протест не би бил основателен. Това заяви на брифинг на работодателските организации и синдикатите Васил Велев от АИКБ.„Има още една среща утре, която е браншова. Много е важно диалогът между работодатели, синдикати и правителство да се води с легитимните организации на бизнеса и работниците, а също така и техните браншови структури“, добави той.

„Цените за месец май ще бъдат за крайните потребители такива, каквито са били за април. И битовете, и индустриалните потребители ще плащат същите цени през май, каквито бяха през април“, каза още Велев.

„Няма да се заменя един монопол с друг, а ще има истинска диверсификация на източници и маршрути, така че да има най-ниска цена за българските потребители“, уточни председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Димитър Манолов от КТ „Подкрепа“ заяви, че все пак служителите на градския транспорт ще отидат на протест.

„КНСБ е и ще остане в протестна готовност. Ще настояваме за спешно увеличаване на доходите“, обявиха синдикатите.

Кирил Домусчиев заяви, че КРИБ също ще остане в стачна готовност, защото очакват да видят дали тези мерки ще се случат. „Очаквахме над 30 000 души на протеста в сряда, ако се беше състоял“, каза още бизнесменът.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!