Горещи новини

Работници от пътностроителна фирма затвориха Ришкия проход, и строителите в Благоевград на протест

| 15:37

Работници от шуменската пътностроителна фирма отново блокират пътища, този път затвориха Ришки проход. Недоволството е породено от отложеното решение на Народното събрание да позволи да бъдат платени 50% от дължимата сума за извършени ремонти.Този протест можеше да не се състои, ако миналата седмица НС беше приело предложението на регионалния министър за изплащане на 50% от дължимите суми, а другите след ревизия на договорите. Държавата им дължи 28 млн. лв. за ремонта на отсечка от АМ „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора. Ремонтът е завършен още миналия април. От тогава те са получили само 9 млн. лв. и то след протести и поредица от срещи със служебните министри.

Ето какво казват протестиращите:

„Ние нямаме притеснения, че ще бъдат проверени договорите. Имаме притеснение, че това са процедурни хватки, които целят да забавят реално плащанията. Това ни притеснява нас. Иначе нямаме притеснения от проверки, ние сме предоставили всички документи още в началото на януари“.

„Ще продължим протестите до момента, до който бъдем чути, разбрани и до момента, до който получим справедливост за работените средства“.

Протести на тази фирма има на още две места в страната. Затворен е Айтоският проход, има протест пред Дунав мост при Русе.

Във фирмата работят над 800 души, сред които много семейства.

Представители на фирми за пътно строителство излязоха на протест и в Благоевград, на кръговото кръстовище между автомагистрала „Струма“ и главен път Е79.

Те бяха заявили, че ще блокират движението за кратко, но до блокада така и не се стигна.

Исканията им са да се изплатят всички дължими суми на строителните фирми и да не бъдат спирани предстоящи ремонти.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!