Горещи новини

Работните часове се увеличиха с 14% в пандемията

-11:07-Razloginfo.com

Все повече хора споделят за проблеми с психичното си здраве тази година, в сравнение с 2020 г., показва глобално проучване на Adecco Group сред 14 800 респонденти от 25 държави на възраст между 18 и 60 години.Опазването на психичното здраве e все по-сериозен проблем за служителите по време на пандемичната обстановка и се превръща в най-голямото предизвикателство в новия модел на работа, сочи докладът. Всеки трети от анкетираните споделя, че психичното му здраве се е влошило през последните 12 месеца. Това са предимно жените и представителите на бейби бум поколението.

Анализът констатира също, че само за последната година броят на работните часове се е увеличил с 14%, като 63% от служителите посочват, че работят повече от 40 часа седмично. Това обяснява факта защо бърнаутът е очертан като причина за безпокойство от близо 40% от работната сила по света.

Бърнаутът е най-разпространен сред младото поколение, като над половината млади лидери (54%) казват, че вече са го изпитали. За представителите на поколение Z и милениалите има 10% по-голяма вероятност да изпаднат в професионално прегаряне в сравнение с поколение X и бейби бумърите.

На фона на тези данни действията на компаниите са от изключително голямо значение. 7 от 10 души в проучването казват, че за тях ще бъде важно в бъдеще да получават подкрепа за психичното си здраве на работното място. Близо три четвърти очакват компанията им да обръща повече внимание на това предизвикателство.

Новият модел на работа и липсата на физически контакт обаче затруднява над половината от мениджърите (53%) да разберат кога служителите им имат проблеми с психичното благополучие или са претоварени от работа и са в бърнаут (51%). Затова изграждането на работна среда, култура и набор от умения, които промотират и поддържат доброто психично здраве на всички нива в организацията ще бъде в основата при хибридния модел на работа, отбелязват експертите.

Компаниите следва да измерват успеха и по допълнителни показатели освен чистата печалба. Освен нея важни са положителната култура, сигурността на работното място, благополучието и развитието, за да се гарантира, че позитивите от пандемията като по-добра гъвкавост, възможности и продуктивност няма да бъдат изгубени.

Източник: technews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!