Горещи новини

Работник получи 286 пъти заплатата си и изчезна

| 18:42

Мъж, който по случайност получи 286 пъти заплатата си за миналия месец, напусна фирмата, в която работи, и изчезна безследно, след като обеща на работодателя си, че ще върне сумата, която е получил в повече.Consorcio Industrial de Alimentos (Cial) – един от най-големите производители на колбаси в Чили, е компанията, която по погрешка превежда огромната сума по сметката на бившия си служител. Така той, вместо да получи 500 000 чилийски песо (малко над 1000 лв.), става собственик на 165 398 851 песо (около 338 160 лв.). След като вижда грешката, служителят се свързва със заместник-управителя на отдел “Човешки ресурси”, за да я докладва. Следва проверка и потвърждаване на недоразумението, информира Times Now News. Служителят е помолен да върне неполагащата му се сума над месечната заплата. По твърдения на компанията, той се е съгласил да отиде до банката и да го направи.

Съобщение за паричен превод обаче така и не идва. Компанията се опитала да се свърже със служителя, но безрезултатно. Никой не отвръщал на изпратените съобщения.

Не след дълго неназованият служител се свързал с компанията и заявил, че се е успал и планира да посети банков клон. Въпреки това няколко дни по-късно той подава молба за напускане и изчезва безследно. Компанията е предприела законови действие срещу него, за да възстанови надплатената сума.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!